Login

Register

Login

Register

BIO KOKOSOVÝ CUKR 250 G

85 

Sladí jemně, má delikátní chuť i vůni ovocného karamelu. Je příznivější forma sladidla. Pro jeho plnou chuť a vůni se výborně hodí do kaší, sušenek, koláčů, krémových dezertů, do RAW a VEGAN receptů.


  • SLADÍ JEMNĚ
  • MÁ STŘEDNÍ GLYKEMICKÝ INDEX
  • OBSAHUJE VITAMÍNY, MINERÁLY A ANTIOXIDANTY

Kokosový cukr se získává přímo z nektarů květů kokosových palem. Povařením sesbíraného nektaru se vytvoří karamelová hmota, která se následně po usušení rozdrtí do drobných hnědých hrudek. Jedná se tedy o zcela přírodní produkt, který se nijak nerafinuje!

Díky tomu obsahuje všechny původní minerální látky a poměrně i široké spektrum polyfenolických látek. Bonusem je jeho lahodná karamelová chuť a také příjemná vůně.

Glykemický index kokosového cukru se pohybuje okolo hodnoty 50, což je méně než u řepného cukru nebo např. javorového sirupu. Tím se kokosový cukr řadí mezi potraviny se středním glykemickým indexem.

Nejedná se o objev 21. století. V Asii se s ním sladí již po staletí a my vám ho přinášíme v té nejlepší kvalitě a s certifikací BIO. Pro jeho příjemnou a plnou chuť ho můžete použít do kaší, do zdravých koláčů, sušenek či krémových dezertů. Výborný je i do asijských pokrmů.

Upozornění!

Cukr konzumujte vždy s mírou. I přes vyšší obsah vlákniny a nižší glykemicky index nelze doporučit kokosový cukr diabetikům jako náhradu rafinovaného řepného cukru.

4 skladem

Katalogové číslo: cococukr250 Kategorie: